SEO

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Nedir?

SEO Nedir? bu konu hakkında tüm her şeyi öğrenmek ister misiniz? Nasıl çalıştığını ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini aktarmadan SEO’nun tanımını öğrenelim.

SEO (Search Engine Optimization), arama motoru sonuç sayfalarında web sitenizin organik trafiğini ve görünürlüğünü artırmak için yapılan optimizasyon çalışmalarıdır. Türkçe karşılığı ise, arama motoru optimizasyonu anlamına gelir. İyi bir SEO stratejisi ile hedef kitle içeriğe kolayca erişecek ve keşfedecektir. Profesyonel SEO çalışması ile marka bilinirliği, dönüşüm ve web sitesi trafiğini artırmak hedeflenmektedir.

SEO(Arama Motoru Optimizasyonu) Nedir

SEO hizmetinin yaygın görevleri arasında yüksek kaliteli içerik oluşturmak, hedef anahtar kelimeler ve geri bağlantılar ile içeriği optimize etmek yer alır. Bu sayede web siteniz belirli anahtar kelimelerde, her ay “ücretsiz” trafik alabilecektir.

Buraya dikkat edin. Kullanıcı Google arama motoruna “dijital pazarlama kitapları” sorgusunu yazdığında muhtemelen bir e-ticaret sitesi arıyordur. Dijital pazarlama adlı bir kategori ve bu kategori içerisinde dijital pazarlama kitaplarınız var ise kullanıcıları bu sayfaya ulaşmasını istersiniz.

Herhangi bir kullanıcı, arama yaptığında ilgili anahtar kelime ile uyumlu sayfanızın, diğer sayfalardan üst kısmında yer almalıdır. Bu anlattığım olay kolay değil, ancak SEO’nun doğası budur.

Web siteniz, arama motorları sonuç sayfalarında ne kadar fazla anahtar kelimede görünürse, daha fazla dikkat çeker ve daha fazla potansiyel müşterilere ulaşabilirsiniz.

Arama Motorları Nasıl Çalışır?

Google ve diğer arama motorlarının, kendisine ait bir algoritması bulunmaktadır. Siz arama kutusuna bir şey yazdığınızda algoritma gerçek zamanlı çalışır ve size algoritmanın şartlarına uyan en alakalı sonuçları getirir.

Dünyanın en çok tercih edilen arama motorlarında olan Google, SERP’de size göstereceği en iyi sayfaları şu kriterlere göre sıralar:

Alaka Düzeyi

Sonuçta Google, kullanıcı deneyimini önemsiyor. Google’ın kullanıcısını memnun edip sayfasında tutabileni ödüllendiriyor. Örneğin kek tarifi arıyorsunuz. Burada önemli olan empati kurabilmekte, karşınıza araba tamiri ile ilgili bir sayfa çıksa ne kadar hoşnut olursunuz. Bu nedenle arama motorları, web sayfanızda yer alan anahtar kelimelere göre alaka düzeyini belirler.

Yetki

Arama motorları, web sitesinde yer alan içeriğin güvenilir ve kaliteli olup olmadığını belirlemeye yarar. Google arama motoru, bir sayfanın yetkili olup olmadığına, diğer sayfalardan aldığı alakalı backlink sayısına bakarak tespit eder.

Kullanıcı Deneyimi

Web sayfanız, arama sorgusu ile alakalı ve yetkili olsa bile, Google kullanıcı deneyimine daha çok önem vermektedir.

Bunu bir örnek ile açıklarsak, “online diyet” araması yaptınız ve karşınıza ünlü bir diyetisyenin yazısı çıktı, bu sayfanın alaka düzeyi tamam, ünlü bir diyetisyen olduğundan herkes geri bağlantıda vermekte siteye fakat yazılan içeriği anlaması zor ve kullanıcı hemen geri çıkıyor.

Başka bir sitenin ise yine aynı anahtar kelimede ilk sayfada yer alıyor fakat diğer sitelerden neredeyse hiç bağlantıyı almamış fakat kullanıcı deneyimi için içerik mükemmel optimize edilmiştir.

Bu iki siteyi incelersek Google hangisini ön plana çıkaracaktır.

Bağlantı sayısı fazla ama içerikte anlaşılmayan kelimeler yer alan siteyi mi? Yoksa neredeyse bağlantı almamış olan, fakat kullanıcı deneyimi için optimize edilmiş siteyi mi?

Tabi ki de Google, ikinci siteyi ödüllendirecektir. Kullanıcı web sitesi ile etkileşime geçerse, arama motoru sonuç sayfasında iyi bir sıralama elde edeceksiniz.

Not: Arama motorları için değil, kullanıcılar için içerik üretin.

SEO Nasıl Çalışır?

Google, Bing, Amazon, Youtube, Yandex ve diğer arama motorları internet üzerinde içerikler hakkında bilgi toplayabilmek için bot veya örümcek olarak bilinen tarayıcıları kullanırlar. Tarama botları web sayfasının içeriğinden başlayarak, iç bağlantı ve dış bağlantı linklerini takip eder.

Örümcek taradığı sayfadaki içerik ve bağlantı bağlamı ile o sayfa hakkında bilgileri arama motoru dizini yani veri tabanına eklemeyi yapar. Tarayıcılar ekleme yaparken anlamsal olarak diğer tüm sayfalar ile eşleştirme yapmaktadır.

Arama motoru algoritmaları, kullanıcının arama kutusuna girdiği sorgu ile eşleşen ve kullanıcı için en faydalı olduğunu düşündüğü içeriği karşısına çıkarmak için kullandığı bir yapıdır.

En iyi sonuç belirlenirken, yetki, anahtar kelime ile ilgili alaka düzeyi, sayfa yüklenme hızı ve daha pek çok sıralama faktörü yer almaktadır.

Dünya genelinde en çok kullanılan arama motoru Google olduğundan dolayı “arama motoru optimizasyonu” denilince akıllara “Google SEO” gelir. Sizlere bu yazıda web sitenizi Google için nasıl optimize edeceğinizi öğreneceksiniz.

Kullanıcı davranışı ve makine öğrenimi için arama motorları birbirinden karmaşık algoritmalar kullanmaktadır. Google ve diğer arama motorlarının algoritmaları net olarak bilinmemektedir. SEO çalışmalarında başarılı olabilmek için 6 genel kategori dikkate alınmalıdır. Bunlar:

  • İçeriğin kalitesi
  • Anahtar kelime araştırması
  • İçerik optimizasyonu
  • Taranabilirlik/Erişilebilirlik
  • Site hızı
  • Site mimarisi

Özetle, tüm SEO başarısı aşağıdakilere bağlıdır:

  1. Teknoloji: Arama motorlarının içeriğinizi hızlı bir şekilde bulmasını ve kolayca anlamasını kolaylaştırır.
  2. Alaka düzeyi: Ziyaretçilerinizi tatmin eden ve arama motorlarına doğru sinyalleri göndererek içeriğinizin hangi arama sorgularında sıralanması gerektiğini anlayabilmeleri için içerik oluşturma.
  3. Yetki ve Güven: Web sitemiz için yüksek otorite ve alakalı bağlantılar kazandırmak.

SEO Neden Önemlidir?

Web siteniz için en büyük trafik kaynağı aramalardan gelmektedir.

Sizlere 3 maddede SEO’nun değerini anlatacağım:

Organik arama sonuçları: Kullanıcının arama motoruna yazdığı anahtar kelime(sorgu) sonucunda karşısına çıkan liste, elde etmek istediği bilgi ile eşleşen en alakalı sorgudur. Reklamlar ile organik sonuçlar birbiriyle karıştırılmamalıdır.

Organik Arama ve Reklam Kısmını İşaret Eden SERP Sayfası
Organik Arama ve Reklam Kısmını İşaret Eden SERP Sayfası

Arama motoru sonuç sayfalarında(SERP), organik aramalarda üst sıralarda yer almak için Google’a ödeme yapamazsınız. Ancak reklamlar ile sonuç sayfalarında reklam alanında üst sırada yer alabilirsiniz.

Organik Trafiğin Kalitesi: Yüksek kaliteli trafik ve dönüşüm için kullanıcının yaptığı arama sorgusu ile web sitenizde yer alan içerik en alakalı eşleşmeyi yapmalıdır. Kullanıcı için fayda sağlayan içerik ürettiğiniz zaman ücretsiz olarak Dünya’nın dört bir yanından trafik çekebilirsiniz. İlgi çekici ve faydalı içerik ile sizlerde organik trafiğinizin kalitesini artırabilirsiniz.

Organik Trafik Miktarı: Web sayfasına organik arama sonucunda ulaşan kullanıcı, SERP’in üst kısmında olan sayfalara tıklama olasılığı oldukça yüksektir. Mükemmel bir SEO stratejisi ile web sitenizi alakalı aramalarda üst sıralara taşıyabilirsiniz. Web sitesine ne kadar çok kaliteli ziyaretçi çekerseniz, dönüşüm değerinde fazla olacaktır.

SEO’nun önemini bir örnekle açıklayalım.

Diyelim ki kahve üretimi yapan bir işletmesiniz. “Kahve” anahtar kelimesinde ön plana çıkmak istiyorsunuz. Ve bunun için reklamları kullandığınızı düşünelim. Google anahtar kelime planlayıcısı üzerinde “kahve” kelimesinin ortalama aylık 50.000 kişi aramaktadır.

Reklamların web sitesi trafik kaynağının %20’sini oluşturduğunu düşünürsek, reklamlarınız en üst sırada çıktığını varsayarsak her ay 10.000 ziyaretçi gelir.

Peki bu ziyaretçilerin bize maliyeti nedir?

İlgili anahtar kelime için tıklama başına ortalama 2,50TL harcıyorsanız. Bu, 10.000 ziyaretçi sayısı için ayda yaklaşık 25.000TL ödersiniz. Bu sadece bu arama terimi içindir. Siteniz SEO dostu değilse sıralamada yer alabilmek için reklam giderlerini artırmayı düşünebilirsiniz.

SEM türüSıralama HızıGerekli Beceri SeviyesiMaliyetTipik yatırım getirisiPotansiyel Yatırım GetirisiDönüşüm Oranı
SEO2/55/53/54/55/52/5
PPC5/53/55/52/54/54/5
Arama Motoru Pazarlaması (SEM) türlerinin karşılaştırılması

Optimizasyon çalışmaları 3 ana başlıkta ele alınmaktadır. Bunlar:

  • On-Page SEO(sayfa içi SEO),
  • Off-Page SEO(sayfa dışı SEO),
  • Teknik SEO

Arama motoru sonuç sayfalarında yüksek sıralama ve kaliteli trafik isteyen firma ya da SEO uzmanının önceliği kullanıcı deneyimi ve arama motorlarının sıralama taktiklerini kullanmalıdır.

Dönüşüm oranını artırmak için sadece SEO düşünmek en büyük hatadır. Bu bir oyun olduğu içi yardımcılarımızı iyi kullanmalıyız. Bunlar, e-posta pazarlaması, reklamlar, sosyal medya ve PR çalışmaları ile dolaylı yoldan SEO’ya fayda sağlayan kanallardır.

Web sitenizi istediğiniz anahtar kelimelerde daha üst sıralarda yer almasını sağlamak için öncelikle arama motorlarının nasıl çalıştığını öğrenmeniz gerekmektedir.

Dijital Pazarlama İçin SEO Neden Önemlidir?

Dijital pazarlamanın yapı taşlarından biri SEO’dur. İnsanlar gün içerisinde ürün yada hizmetler hakkında bilgi almak için arama yapmaktadırlar.

Aramalar, markalar için en önemli dijital kaynaktır. Çünkü arama olmadan, rakibinizin en çok organik alan trafiğini bulmadan nasıl reklam verebilirsiniz.

Dijital pazarlama oyununu, yardımcı kanallarınız ile bütünsel olarak oynamalısınız. Oyunu bir takım gibi oynarsanız, daha fazla görünürlük ve marka bilinirliğine katkı sağlayacaktır.

SEO Dostu Yüksek Kaliteli İçerik

“İçerik Kraldır” SEO ve içeriğin ilişkisini bilmeyen yoktur.

Kullanıcı deneyimi için ne kadar iyi içerik üretirseniz, o kadar üst sıralarda yer alırsınız. Ancak bu o kadar kolay değildir. SEO için içerik yazarken uymanız gereken pek çok kural vardır. SEO metin yazarlığı adlı içeriğim ile sizlere SEO uyumlu içerikler oluşturabilirsiniz.

Ürün ve Hizmet Sayfası İçin İçerik Oluşturma

Web sayfanızda yer alan içerik her zaman yüksek kaliteli olmalıdır. Ancak ürün ve hizmet sayfalarınızda yer alan içerik ile blog sayfalarınızda yer alan içeriği karıştırmamalısınız. Ürün sayfalarının asıl amacı, sitemizi ziyaret eden kullanıcıları müşteriye dönüştürmektir.

Yüksek Kaliteli Blog İçeriği Oluşturma

Kullanıcı deneyimi için yazılmış ve arama motorları için optimize edilmiş harika içerikler ile Google sıralamanızı iyileştirme de büyük bir katkısı olacaktır. Burada unutmamanız gereken şey, içeriğinizin öne çıkması için rakiplerinizden daha iyi içerik üretmelisiniz.

Sayfa İçin SEO Temelleri (On-Page SEO)

Sayfa içi SEO, arama motorlarının web sayfalarınızı bulmasını ve arama sonuçlarında gösterilmesini sağlar. Ayrıca, arama motoru sonuç sayfalarında görünmek istediğiniz sorgu ifadeleriyle alakalı, ayrıntılı ve faydalı içeriğe sahip olmayı da kapsar.

Google, anahtar kelimeler ve ifadeler için sayfanızı tarar. Belirli kelimeleri ve terimler tekrar tekrar gördüğünde, bu sayfa bu anahtar kelime ilgili en iyi sayfalardandır der. Fakat atlamamanız gereken şey hedef anahtar kelimeye aşırı derecede sayfanızda yer vermemektir.  

Şimdilik, sitenizin sayfa içi SEO’sunu nasıl optimize edeceğinizi ele alalım.

Siteniz WordPress üzerinde çalışıyorsa SEO eklentileri sitenizi optimize etme konusunda size yol gösterecektir. Siteniz başka bir platformda (Shopify veya Wix gibi) çalışıyorsa, bu platformlarında kendi sahip olduğu SEO özellikleriyle birlikte gelir.

Sayfa içi SEO kapsamında dikkat edilmesi gereken başlıca konuları aşağıda inceleyelim:

  • Hedef anahtar kelimenizi meta title (sayfa başlık) etiketinde kullanın.
  • Tıklamalar İçin meta description (sayfa açıklama) kısmını optimize edin.
  • İçeriğinizde hedef anahtar kelimenize aşırıya kaçmadan birkaç kez ekleyin.
  • Anahtar kelimenizin eş anlamlı ve varyasyonlu kelimelerini kullanın.
  • Sitenizi kullanıcı deneyimi(UX) açısından optimize edin.
  • Her zaman insanlara fayda sağlayacak kaliteli içerik üretin. Yüksek kaliteli içerik oluşturma ile ilgili içeriğimi mutlaka okuyun.
  • Arama motorları, sayfanızın içeriği hakkında kullandığınız görsellerden de faydalanmaktadır. Bu yüzden resim dosya ismi, alt etiket ve başlıklarınızı optimize edin.
Sayfa içi SEO Görsel Optimizasyon Örneği
Sayfa içi SEO Görsel Optimizasyon Örneği

Teknik SEO Temelleri

Teknik SEO çok kapsamlı ve detaylı bir konudur. Teknik SEO ile temel amaç, arama motorlarının web sitenizdeki tüm sayfaları kolayca keşfetmesini, taramasını ve dizine eklemesini sağlamaktır.

Teknik SEO çalışmaları, site yükleme hızı, mobil optimizasyon ve daha fazlası gibi konuları kapsamaktadır.

Unutmayın, teknik çalışmalarda yapılan tek bir yanlış hareket ve tüm sitenizin indeksi kaldırılabilir.

Teknik SEO kapsamında dikkat edilmesi gereken başlıca konuları aşağıda inceleyelim:

  • Google arama konsolu (Google Search Console) ile sitenizi doğrulayın (ayrıca Bing Web Yönetici Araçları ve Yandex Metrica ile doğrulayın)
  • SEO dostu bir URL yapısı kullanın
  • Canonical URL ve etiket kullanımına dikkat edin
  • Sayfa hızını ölçün ve optimize edin. Burada dikkat etmeniz gereken konu sitenizin değil ayrıca sitenizde yer alan tüm sayfaların hızıdır. Sayfa hızınızı ölçmek için GTmetrix, PageSpeed Insight ve Pingdom araçlarından faydalanabilirsiniz.
  • Sitenize mutlaka güvenlik ve hız sağlayan HTTPS’i kurun
  • Site Mimarisi (Menü) hiyerarşik olarak optimize edin.
  • Sitenizde yetim sayfalar bırakmayın. Dahili bağlantı ile sayfalarınızı birbirine bağlayın ve tüm sayfalarınızın keşfedilmesini kolaylaştırın.
  • Google algoritması artık mobil öncelikli dizine eklemeye başladır. Bu yüzden sitenizi mobil için optimize edin.
  • Sitenizde geçiş reklamı açılır pencereleri kullanmayınız.
  • Google Analytics ile optimizasyon çalışmalarınız çok önemli bilgilere sahip olursunuz.

Teknik SEO danışmanlığı için benimle iletişim kurun.

Sayfa Dışı SEO (Off-Page SEO)

Sayfa dışı SEO, diğer web sitelerinin, web sitenizden bahsetmesini ve bağlantı vermesini olarak bilinir.

Geri bağlantılar (backlink), uzun yıllar boyunca Google algoritmasının en önemli sinyalleri arasında yer almıştır. Artık günümüzde önemini yitirmeye başlasa da yine önemlidir. Google’ın şuan ki en önemli önceliği “kullanıcı deneyimi” olmaya başladı.

Backlink, arama motoru optimizasyonunun önemli bir parçasıdır. 

Sayfa dışı SEO için bağlantı kurma çalışmalarınızda dikkat etmeniz gereken konuları inceleyim:

  • Bağlantı otoritesi
  • Sektörünüz ile alakalı web sitelerinden bağlantı alın
  • Siyah şapka SEO tekniklerinden uzak durun.
  • Gökdelen tekniği ile içerik pazarlamasıyla trafiğinizi artırın
  • Misafir yazarlık yapın. Sektörünüz ile alakalı web siteleri için içerik oluşturun ve web sitenize bağlantı verin.
  • Bağlantı metinlerine oldukça dikkat edin. Tıklayın, inceleyin gibi kelimeler yerine sayfanızın başlığı ile backlink alın.

Kullanıcı Arama Niyeti

“Kullanıcı arama niyeti” veya “kullanıcı amacı” diye adlandırılan bu terim SEO sektörünün yeni göz bebeğidir. Her zaman içerik üretin ama arama motorları için değil kullanıcılar için üretin deriz. Son zamanlar kullanıcının amacına yönelik dört arama niyeti terimini ortaya çıktı.

Arama niyeti dört ana türü bulunmaktadır. Bunlar;

  • Bilgi amaçlı arama,
  • Ticari amaçlı arama,
  • Navigasyon amaçlı arama,
  • İşlem amaçlı arama

Google’da sıralamanızı yükseltmek için, içeriği ve kullanıcının arama amacına yönelik yüksek kaliteli içerik üretmeniz gerekmektedir.

Bilgi amaçlı arama: Kullanıcının amacı bir şey hakkında detaylı bilgi almaktır. Kullanıcı bir soruyu yanıtlamak veya sorunu çözmek ister. Bu amaçla yapılan aramalar genellikle “nasıl yapılır” veya “nedir” gibi kelimeleri veya yalnızca bir konuyu içerir.

Ticari amaçlı arama: Kullanıcı bir ürünü ya da hizmeti almadan önce yapacağı işlem ile ilgili internette araştırma yapmaktadır. Bu tür kullanıcılar işlem yapma niyetinde ama biraz ikna ve zamana ihtiyaçları bulunmaktadır.

Navigasyon amaçlı arama: Kullanıcıların genel olarak bir web sitesi veya web sayfasını ararken yapılan markalı sorgulamalarına denir. Kullanıcılar URL yazmaktansa marka veya ürün ile sorgulama yaparlar. Örneğin Google Analytics sorgusudur.

İşlem amaçlı arama: E-ticaret için arama amacı olarak nitelendirebiliriz. Kulllanıcı bir satın alma yapmak istiyor. Büyük olasılıkla, ne satın almak istediğini biliyor. Sadece satın alacak yer aramaktadır. Bu kullanıcının karşısına e-ticaret sayfası ile çıkın.

Arama Niyeti Neden Önemlidir?

Google için kullanıcı deneyimi kesinlikle birinci sıradadır. Kullanıcısına iyi bir deneyim yaşatan web sitelerini hep ödüllendirmektedir. SEO ve içerik pazarlamasında başarılı olmak için arama niyetine önem vermelisiniz.

Google’ın Kalite Değerlendirici Yönergesinin güncel baskısında “Kullanıcının Niyetini Anlama” adlı bölüme yer vermiştir.

Geri bağlantı ve diğer SEO sıralama sinyalleri önemli, ancak sayfanız arama amacını karşılamıyorsa o zaman sıralamaya girmeyecektir.

Yükselen SEO Trendleri

Son SEO terimlerinden yükselişe geçen terimlerinden birkaçı ile yazımızı bitirelim.

Aşağıda açıklayacağım konular ile ilgili SEO temelleri hakkında bilgi sahibi olduktan sonra üzerine düşmenizi öneririm.

Şema İşaretlemesi

Yapılandırılmış verileri kelimesine aşina iseniz, Schema.org ve JSON-LD hakkında da bir şeyler duymuş olabilirsiniz.

Yapılandırılmış Veriler Nedir?

Yapılandırılmış veriler ile başta Google olmak üzeri diğer tüm arama motorlarına sayfanızın içeriği hakkında bilgi aktarmaya yarar. Bu sayede arama motoru botları sitenizi daha hızlı keşfeder, tarar ve dizine ekler.

Çok sayıda zengin yapılandırılmış veri vardır. Örneğin, kitaplar, incelemeler, filmler ve çevrimiçi mağazanızdaki ürünler için yapısal veri biçimleri yer almaktadır.

SEO Sesli Arama

Son yıllarda sesli arama yapan insanların sayısında artış olmaya başladı. Gittikçe daha fazla insan klavyede yazmak yerine sesli komut ile aramayı tercih ediyor.

Sesli arama, SEO ve dijital pazarlama sektörünün gelecek optimizasyon çalışmalarından biri haline gelmeye başlamıştır. Daha fazla insan sesli aramalara yöneldikçe, sesli aramalar için içerik oluşturmanın ve optimize etmenin yollarını bulmanız gerekecektir.

Temel Web Verileri (Core Web Vitals)

“Temel web verileri” veya “önemli web verileri” olarak adlandırılan yeni Google sıralama faktörünü duymuş olabilirsiniz. Bu sıralama faktöründen Google’ın amacı kullanıcılar için en iyi sayfa deneyimi yaşatmak için geliştirdiği bir özelliktir.

Önemli Web Verileri, üç belirli sayfa hızı ve kullanıcı etkileşimi ölçümünden oluşur: en büyük içerikli boyama(LCP), ilk giriş gecikmesi(FID) ve kümülatif düzen kayması(CLS).

Sitenizin Önemli Web Verileri verilerini Google Search Console hesabınızın “Deneyim” bölümünde bulabilirsiniz .

YouTube SEO

Dünyanın en çok kullanılan ikinci arama motorun ve ikinci en popüler web sitesi Youtube olduğunu biliyor muydunuz?

Diğer sosyal medya sitelerinin aksine, YouTube’da insanlar arama yaptığından YouTube’da yer alan videolar sıralamada yer almanızı sağlayacaktır.

Birkaç konu önce bahsettiğim, kullanıcını arama niyeti işte burada devreye giriyor. Google algoritması, insanların bazı anahtar kelimelerde video içerikler görmek istediğini anlıyor ve ilk sayfalarda video içeriklere yer veriyor.

Dünya’nın en iyi ikinci web sitesinde içerik üretirken ve yayınlarken kesinlik YouTube SEO hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Sonuç

Sizlere tavsiyem önce benim sitemde yer alan içeriklere göz atmanızdır. Daha sonrasında burada yer alan bilgiler ile kendinize bir web sitesi açarak bilgileriniz pekiştirebilirsiniz. Eğer zamanınız yok ise Profesyonel SEO Hizmeti almanızı kesinlikle tavsiye etmekteyim.

SEO zaman ve sabır gerektiren bir çalışmadır. Unutmayın kimse size SEO konusunda sıra ve sayfa garantisi veremez. Eğer ki zamanınız yoksa bir SEO danışma ile anlaşmanızı tavsiye ederim.

Umarım SEO Nedir? Adlı içeriğimi beğenmişsinizdir. Bu rehberde sizlere temel arama motoru optimizasyonu terimleri hakkında bilgi aktardım. Ve aslında SEO başlamanız için bir adım olarak görebilirsiniz.

Web Site SEO Analizi Talep Et

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu